Malaysia on Outsider’s Page…

KLIA in HDR

hmmm… baru² ni aku sesaja dok surf net… dlm dok surf tu aku terjumpa ngan satu page mamat ni, namanya Trey Ratcliff  tp tak sure dari mana asalnya… dlm pagenya, dia juga turut meletakkan tutor page cara utk membuat teknik tersebut…..  koleksi gambar dia boleh di lawati di dlm Flickr.. most of photos in HDR technique.. Congrats Ratcliff for the nice capture…!!

About these ads

~ by zaidiramly on November 10, 2008.

3 Responses to “Malaysia on Outsider’s Page…”

  1. nice picture.
    cmne nk wat ek
    heheheh

  2. salam..
    bang, cmne ek nak hamik shot cmtu??
    sy bdk baru n belajo….
    hehe
    mnt giler la ngn bidang ni..

    • nak kata senang tu tak senang gak… nak kata susah tu ader gak ler… sket… teknik ni di panggil HDR… bleh surf kat net for more detail… snap jer gambo guna min 3 kali ke atas object yg sama.. guna manual mode, setting exposure -2EV, 0, +2EV.. pastikan guna tripod sbb nak bg shot tu tak berubah.. kalu nko nyer camera bracket built in, lg senang sbb tak yah nak guna tripod… cuma ejas exposure dia jer.. skrg nko dah ada 3 keping gambo yg sama… satu over exposure, satu standard dan satu lagi gambo sedikit gelap… pas tu nko masuk guna Photomatix nak ejas dia punya imej… kalu nko pandai guna photoshop, nko dah di kira bleh menguasai dah menda nih….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: