Kamera aku dah rusak….

 

 

Kemarin tengah aku dok ejas nak snap pic anak aku, ntah camner kamera aku terjatuh la plak… adoi… Arrrgghhh…. Tesen gilozz….kalu jatuh dari belakang ok ler.. ni tak… sekali jatuh lens dulu… sekali zooming lens tu bengkok da..Dia terkeluar dari rail…. aku dah buka housing dia… ok jer… senang gak la…  tp bila time nak buka skru lens dia, tak boleh la plak sampai rosak phillips srew tu… huhuhu… ini macam kalu kena la hanto kat kedai gak… warranty masih ada tp kompom tak bley nak guna lagi dah sbb kerosakan yg bukan dari faktor manufacturing… senang cakap akibat kelalaian sendrik…. takper la nnt aku gi hanto kamera tu kat kedai dia balik… baper caj yg akan dikenakan nnt tu aku pon tatau… jgn caj melebihi rega kamera tu dah ler… rugi berkandaq woii… masa aku beli rega dia RM600.. skang nih tatau dah tinggai baper… baru jer stawon lebey aku guna….

 

Mungkin dia merajuk kot… hehheeh… sbb dah berkali aku dok cakap nak beli kamera baru… hmmm… kamera baru… mungkin tawon depan baru bleh beli kot… what i’m prefer? Hmmm… aku dok pk nak beli antara product Sony atau Nikon… Dah nak mula menceburkan diri dlm pelaburan yg tiada had dan sempadan nih…. dari segi rega dan kualiti certainly Nikon win… tp yg penting creativity utk menampilkan hasil yg berkualiti dan menarik… kah.. kah… kah…. Mcm ler aku ni dah semipro atau pro… menda tu pon aku blom penah main lagi… pegang ader la….  Hehehehe….

 

Ni lah dia kamera yg aku guna skrg… Canon A550… aku rasa model nih dah tak produce dah kot…

 

Canon PowerShot A550

 

Advertisements

~ by zaidiramly on December 1, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: